вход на сайт

Имя пользователя :
Пароль :

Восстановление пароля Регистрация

Реєстрація шлюбу як підстава прийняття до громадянства України

Опубликовано: 22.10.2018

Іноземці, у яких немає правових підстав для набуття українського громадянства за «принципом ґрунту» (тобто, за територіальним походженням) або за «принципом крові» (тобто, за народженням), за їх клопотанням можуть бути прийняті до громадянства України.

Набуття Українського громадянства

Законодавством України встановлено загальні умови прийняття до громадянства , зокрема це:

знання та дотримання Конституції та законів України; володіння українською мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування; безперервне проживання на території України протягом 5 років; одержання дозволу на імміграцію в Україну; наявність законних джерел для існування; припинення або відмова від іноземного громадянства.

Також законом України встановлені наступні підстави отримання громадянства України :

за народженням; за територіальним походженням; внаслідок прийняття до громадянства; внаслідок поновлення у громадянстві; внаслідок усиновлення; внаслідок встановлення над дитиною опіки чи піклування; внаслідок встановлення опіки над особою, визнаною судом недієздатною; у зв’язку з перебуванням у громадянстві України одного чи обох батьків дитини; внаслідок встановлення батьківства; за іншими підставами, передбаченими міжнародними договорами України.

Іноземцям, що одружені з українцем (-кою) дещо спрощено процедуру набуття українського громадянства , адже їм замість вищезгаданих п’яти років достатньо лише двох років безперервного проживання на території України. Тобто, після отримання дозволу на імміграцію їм можна одразу клопотати про прийняття до українського громадянства.

Тимчасове посвідчення громадянина України

Перелік документів необхідних для отримання громадянства України іноземцями, і в якості документа – тимчасового посвідчення, виглядає наступним чином:

заява встановленого зразка; 3 фото (3,5×4,5 см на матовому папері); копія усіх сторінок паспорта іноземця з нотаріально завіреним перекладом на українську мову; нотаріально завірена копія свідоцтва про шлюб; зобов’язання припинити іноземне громадянство або відмова від іноземного громадянства (для осіб без громадянства); копія посвідки на постійне проживання; довідка (диплом, атестат) з навчального закладу або органу місцевого самоврядування про те, що іноземець дійсно володіє українською мовою в обсязі достатньому для спілкування; довідка з банку про рух коштів на рахунку іноземця за останні 6 місяців станом на момент подання документів у міграційну службу. Нагадаємо на банківському рахунку іноземця станом на сьогодні має бути не менше 17,400 грн. В майбутньому ця сума збільшуватиметься залежно від зміни розміру прожиткового мінімуму на одну особу; довідка про відсутність судимості з країни походження іноземця; квитанція про сплату державного мита.

Процедура прийняття до громадянства України є дуже складною та затяжною. Триває вона близько 1 року (інколи навіть й більше), і протягом усього цього періоду Вам доведеться неодноразово зіштовхуватись з різними бюрократичними та юридичними формальностями.

З кожним роком в Україні збільшується кількість фіктивних шлюбів, левова частка з яких укладається саме з іноземцями, оскільки для них це чи єдиний спосіб отримати громадянство України . У зв’язку із цим міграційна служба дуже прискіпливо ставиться до кожного документа, поданого іноземцем. Підставою повернення документів для усунення недоліків може бути найменша орфографічна помилка, лишній апостроф чи крапка. Тож при підготовці усіх документів для подання у відповідні органи міграційної служби Вам слід бути особливо уважним.

Після успішного проходження документів через усі інстанції (а це, зокрема, районні сектори та обласні управління міграційної служби, ДМС України, структурні підрозділи АПУ, Комісія з питань громадянства при Президентові України), рішення про прийняття до громадянства України приймається Президентом України, про що видається відповідний указ.

Після цього іноземцю видається тимчасове посвідчення громадянина України . Повноцінний український паспорт іноземець зможе отримати лише після офіційного документального підтвердження припинення його попереднього іноземного громадянства.

Як отримати громадянство України

Отримати консультацію юриста в місті Львів з приводу набуття українського громадянства, ви можете у спеціалістів Адвокатського об’єднання «Бачинський та партнери». Ми повністю проконсультуємо вас з будь-яких питань, що стосуються міграційного права.

Наше об’єднання також пропонує юридичні послуги у сфері ІТ-права в місті Львів . Фахівці з цих питань зустрічаються нечасто, і юристи АО «Бачинський та партнери» – одні з найбільш обізнаних в цих питаннях спеціалістів в Україні.

Також ми проконсультуємо вас і з інших питань, наприклад, щодо оскарження податкових рішень . Ми допоможемо і у суто побутових питаннях, наприклад, що робити і як захистити свої права, якщо вам затопили квартиру . Також ми готові представляти вас у суді і надати послуги адвоката.

 

Звертайтесь у Адвокатське об’єднання «Бачинський та партнери» за контактами:

Kyivstar +380(96) 0020100

Vodafone +380(50)4317084

стаціонар +380(32)2473544

E-mail: [email protected]

Поиск по сайту
Меню
Реклама на сайте
Архив новостей
Реклама на сайте

Реклама на сайте







Архив сайта
Информация
www.home-4-homo.ru © 2016 Copyright. Все права защищены.

Копирование материалов допускается только с указанием ссылки на сайт.
   
rss